23 август 2006

Night Swimming

По време на нощното къпане през септември 2005

Вчера получих оферта за нощно къпане, от миналата година не съм правил нощно къпане, така че лекичко се замислих - звучеше добре! След като дръннах една бира пред На Тъмно, нещо което не съм правил от месец поне, докато преди 2-3 пъти в седмица се отбивах пред магазина, та ми дойде музата и желанието да направя нещо по-различно това лято. Прибрах се по-бързо у нас, за да уведомя Ванката, един приятел на Роси, че ще дойда на срещата, но не можах да го намеря в нета. Звъннах и на Стефка да се присъедини към нас, но имаше други планове за вечерта.
Срещата беше пред ресторант Хоризонт в Морската градина. Аз бях леко подранил, дори незнаех колко е часът, не си бях взел мобилния, нито часовника - е, все пак отивам на плаж, че и нощен, хаха! Имаше още някакъв пич дето се въртеше нервно в кръг до мястото на моята среща, и тъй като не знаех кой ще идва още го заговорих, но явно не познах, не е бил от "нашите". Е, по-късно като дойдоха останалите все пак той е чакал един от компанията, просто аз и него не го познавах до този момент. Абе малко сконфузна ситуация, дано не се е притеснил нещо, хаха!
Иван се изненада леко, че дойдох и аз, хехе, подценил ме е! :P Ама аз под нощно къпане разбирах само къпане, а те пичовете носеха 6 литра бира и ядки, явно ще оставаме за повече време.
Изчаквахме Лъчо да дойде, но до последно така и не се присъедини към нас - батерията на мобилния...нормално.
Метнахме се на големия плаж на втора буна. Мрак, безветрие, светлините на заведенията в далечината се отразяваха в гладката повърхност на морето, спокойствие, хладен пясък.
Аз първи влязох във водата, ама не се бях климатизирал, за малко излязох на брега при останалите уж да ги изчакам да влязат и те, и тогава явно ми стана студено, щото после като влязох отноово в морето и направо ме втресе студа. А морската вода си беше по-топла от въздуха даже, мрака плътен, а фосфорециращия ефект на морето през август все още го имаше - малко спууки така, хаха, и аз какъвто съм кьорав и съвсем ми заработи фантазията в тази черна вода и зеленикавото фосфорециране на ръцете и краката ми докато плувам...
Абе не издържах много във водата...заради студа, не заради тъмнината!
Малко по-късно се присъедини към нас и Ники Бонев от Symbolic, връщаше се от репетиция и си беше взел китарата със себе си, за съжаление електрическата, и дрънчеше нещо ама то като не е кухарка и не се чуваше много.
Аз се оглеждах за падащи звезди. За момент се бях обърнал с гръб към морето и изпуснах да видя един падащ метеорит... емм, здраве да е!
До нас имаше и някакъв образ с пискащ металотърсач, мислим някой ден с феновете да накупим някой друг килограм гвоздеи с дължина 1-2 сантиметра, и да "сеем" гвоздейчета по центраните плажове за ужас на металотърсачите, ще ги побъркаме горките, гага! :)

Та такива неща, беше яко, мерси на Ванката за покана! :)


2 коментара:

  1. нощното къпане рулз, но непосредствено следват кофти настинки ;)

    ОтговорИзтриване
  2. хехе, възможно е, но този път ми се размина поне, а кофтито е, че летните настинки винаги те правят "рядко щастлив"! :)

    ОтговорИзтриване