24 юли 2006

Природен парк "Златни Пясъци" XC biking


След като си оборудвах колелото с новите гуми и педали, реших, че неделята е Денят, в който ще отида да ги изтествам подобаващо.
Цел на пътуването - природен парк "Златни Пясъци". Намира се точно над курорта Златни Пясъци и е горе долу на 19 километра от Варна.
Разбира се че на мен ми се взе зора с тези 19 км. докато стигна до заветната точка, а именно пътеката в парка, където преди две години беше организирано състезание по cross country. Аз тогава не участвах, но за разлика от това снимах, и имам някое друго приято попадение в обектива, макар че като за сефте можеше и да е по-добре.
Та както и да е, самия маршрут е много приятен, през плътна гора, тесни пътечки с коловози, със спускания и изкачвания. Дължина - 4.62 км.
По време на спускането можеш за попаднеш на много приятни пейзажчета към морето и курортите Кранево и Албена.
Към края на пътеката се излиза точно на главния път, и като тръгнеш в посока Златни Пясъци имаш само надолнище. А още по якото е че в една пресечка в ляво можеш да стигнеш до рибарското селище на Златни и да си топнеш изпотения и спарен задник в морската вода,хаха, кой като нас, ние Варненците, дето хората и по точно Хемингуей казва, че всичко отдалечено от морето е провинция, хеехехех!

Карта на Природен парк Златни Пясъци


Гледка към Албена
Гледка към морето
Гъз папир за нуждаещи се, възхищаващи се на гледката към морето ако се посерат от кеф, хаха!


Няма коментари:

Публикуване на коментар