18 декември 2006

Outflow of Kamchia River

Устието на Камчия

Неделя беше време да излезем с Роси извън града, че от както ходихме до Жеравна не сме избягвали от градската лудница.
Роси не е ходила на устието на Камчия от 8 години,или май бяха 12, както и да е, аз последно бях там по време на едно наводнение на рибарското селище на Камчия, някъде преди 2 години, реката излизаше от коритото си и наводняваше близките бараки на рибарите, които живеят целогодишно там.
Незнам точно как се казва плажа, където реката се влива в морето, но ме очарова от ширината на плажната ивица, и това че иглолистни дървета граничат с нея. Разбира се човешкото присъствие беше ЯВНО поради клуб-ресторанта КРИСТАЛ, пожелавам им скорошно стихийно бедствие,хехе,да не си мислят, че могат да преборят природата.
По плажа бяха разпръснати десетки стволове на паднали дървета, и изхвърлени в морето от коритото на реката, и с Роси си направихме по някоя друга свежа снимка.
То нямаше какво чак толкова да му се гледа на Камчия, но беше важно да се махнем от града поне за няколко часа. За съжаление изтървахме възможността да се повозим с моторница по реката, не очаквах, че по това време на годината все още ще работят лодките за разходка.
В близкото заведение "Камчийска среща" хапнахме и пийнахме, а пък едно коте се скъса да реве, явно му беше зле нещо.
Я сега малко снимки да сложа, че тъй само да се чете не е интересно :P

Рибари, които се прибират в реката от морето, задната лодка обаче видя леко зор, и на няколко пъти затъваше точно на устието!

А това е прехода от иглолистна гора към морски пясък, на това му се вика природа, аре да я унищожим, а?

Всъщност вече са ни изпреварили, тъй че няма да сме само ние! Щом те могат, можем и ние!

Ш'та изям!
Моето не може да се види от тоя камуфлаж, ей!



Няма коментари:

Публикуване на коментар