16 декември 2006

Bulgarian Christmas Charity

Онзи ден си викам я да си сложа нова коледна мелодия на мобилния, чрез опцията FUN CALL на Globul, нали знаеш, когато някой те търси, и докато дава сигнал свободно и той чува някаква мелодия. В момента съм с мелодията на Розовата пантера, която изобщо не се харесва на шефа ми, но така ще е докато не ми вземе служебна карта.
Тъй като наближава Коледа, мислех че ще бъде добра идея мелодийката ми да е някакава предколедна, а не точно Розовата Пантера Пинко. Цената на такава мелодия е 1,80 лева. Но в същото време се сетих за Българската Коледа, да изпратиш един смс на цена 1 лев, за да помогнеш на дете в беда. И си викам: "Яяя, Глобул се таковайте!" и по-късно вечерта изпратих кратко съобщение на номер 1117, за да даря 1 левче. Приятелката ми последва примера ми.

Знам, че е скромно и тъпо все покрай Коледа човешките сърца да се "размекват", но винаги ме е било яд, че даваме толкова много пари за какво ли не, и все не се сещаме да изпратим 1 лв. на някоя благотворителна кампания.

Глобул имат 3 млн. абонати, Мтел имат 4 млн.? и ако всеки изпрати по един смс, вместо да изпие едно кафе в заведение, или да си купи кутия цигари, мисля, че би помогнал много повече! Към момента кампанията Българската Коледа е събрала 877030 лв! Добро число! :)

Но това никога няма да се случи в България.

Очаквам скоро да ме обхване предпразничното насторение ;)

Повече за Българската Коледа можеш да прочетеш ТУК!


1 коментар:

  1. Съгласен съм с теб че можем да помогнем дори и с 1 левче. Имам само 1 притеснение - че може би тези пари въобще не достигат до нуждаещите се. Дали съм прав ? Някой може ли да ме осветли как се отчитат събраните суми ?

    ОтговорИзтриване