02 май 2017

За майките - как да не науча дъщеря си да кара велосипед

уча се да карам колело велосипед колоездене дъщеря майка помощни колела
Майка помага на дъщеричката си да се научи да кара колело.
 Вижте, седалката е достатъчно ниска, за да може детето да се подпре с левия с крак.
Снимка http://www.gettyimages.com


Преди няколко дена бях случаен свидетел как няколко майки и дъщерите им се бяха събрали на едно баскетболно игрище във Варна.

Всяко момиченце беше дошло със своя велосипед - някои с помощни колела, други без, и имаше едно колело с 24 цолови гуми.

Едно от децата все още караше своя велосипед със спомагателните колелца.

Проявяваше желание да се качи на по-голям велосипед, който няма помощни колела.

И тъй като ръстът на детето не съответстваше на размера на колелото, майка й трябваше да подпира колелото от едната страна.

По едно време гледам същото дете пак се е качило на по-големия велосипед, но този път от едната страна майката, а от другата по-голямо детенце, предполагам собственичката на колелото.

А това момиченце, което се возеше в буквалния смисъл на думата, само  въртеше педалите.

Какъв беше смисъла от цялото занятие - не знам?!Тя и без това може да върти педалите на своя велосипед, защо трябваше да се качва на по-голямо колело?

Първо, колелото на което се беше качило не му е регулирана височината на седалката. Когато седне, крачетата й висяха във въздуха и не можеше да се подпре.

Второ, да ти държат кормилото и да те водят все едно си се качила на малко пони - това също не е препоръчително.

И трето, къде са татковците, че оставят майките да учат децата си да карат колело? И после защо има по-малко момичета, които могат и обичат да карат колело?

За пореден път се убедих, че балансиращите колела могат да спестят много излишни дейности в заниманията на децата и обученията им в света на велосипедите. Вижте колелата от Kiddimoto.




Няма коментари:

Публикуване на коментар