02 октомври 2009

Update Upgrade iPod Touch 2G to OS 3.0 For Free

Най-накрая успях да ъпгрейдна безплатно моя iPod Touch от версия 2.1.1. на версия 3.0, сега даже го доъпгрейдвам до 3.1.1. Принудих се да използвам тези хакерски методи, тъйкато iTunes не поддържат България като държава за разплащане, и дори да имах кредитна карта, тя намаше да ми свърши работа.
Сагата започна още преди месеци, когато разбрах че трябва да закупя новата софтуерна версия на iPod Touch срещу скромната сума от 10 долара. С удоволствие, но бях прецакан както по-горе вече написах.
Веднъж обаче реших да проверя в любимата търсачка дали има безплатен начин да ъпгрейдна iPod-a, и се оказа, че има такъв вариант. За съжаление в сайта, където намерих указанията имаше доста противоречива информация от потребители, опитващи да направят безплатния ъпгрейд. Това за известно време ме спря да правя каквото и да е....обаче довчера. Тогава пак влязох в същия блог, и се оказа, че авторът му е дописал указанията, и този път имаше доста повече позитивни коментари как всичко е преминало успешно. Беше време да рискувам и аз.
Интересното е, че още в същия ден, на 17 Юни тази година, когато излиза новия ъпгрейд, някой някъде оставя целия инсталационен файл из интернет, и хакерските мозъци го източват, като го разпространяват и на други места. Обаче от Apple се усещат в рамките на няколко часа, и линка е премахнат. Въпреки разпространението му из безплатни хостинги, на доста места прочетох, че линка не работи - което най вероятно означава, че хората на Apple "ходят и чистят". Вече даже са намалили цената за ъпгрейда на 5 долара, но като няма начин да ги платиш, не ти остава друг вариант освен този.
Указанията са такива:
1. Сваляш си задължително iTunes Версия 8.2.0.23, защото на по-новите версии на програмата ти казва, че има несъвместимост между инсталационния файл и версията на iPod-а ти. Можеш да си го свалиш от ТУК.
2. Сваляш си инсталационния файл, около 258 МБ и се сваля много бавно, няколко часа, без значение колко бърз ти е интернета. Аз успях да го намеря от ТУК /поне до днес този линк работи/
3.След това пускаш iTunes, свързваш iPod-a си с компютъра, и в Summary страницата имаш два случая:
3.1. ако вече си пробвал да инсталираш новия ъпгрейд, то ще имаш бутон Update. Задържаш един от двата бутона на клавиатурата Shift и кликваш върху Update. Ще те пита къде се намира инсталационния файл, избираш го, потвърждаваш и ъпгрейда започва. Отнема не повече от 10 минути.
3.1. ако не си пробвал да инсталираш новия ъпгрейд за iPod-a, ще имаш бутон Check For Update, кликваш на него, след това "отказваш" ъпдейта, автоматично се връщаш назад, и вече бутона се казва Update. И продължаваш по стъпка 3.1.

И това е, всичко си работи вече, пък да видим да не изкочи някакъв проблем, но малко ме съмнява.

И всичко това благодарение на този сайт


5 коментара:

  1. Адреса, който поставяш в iTunes регистрацията си може да е американски и да го заредиш с iTunes Gift Card, която можеш да закупиш от онлайн магазин като eBay или друг. Аз така направих update с redeem на карта от $10. Само избери щат без данък върху software-а, като Орегон например, защото иначе цената ненужно се качва. Тия американци са луди.

    ОтговорИзтриване
  2. Браво за труда

    ОтговорИзтриване
  3. супер си пояснил схемата с ъпдеита!!!Благодаря работи перфектно

    ОтговорИзтриване
  4. dobe ama sega shte moga li da si kachvam muzika bezplatno

    ОтговорИзтриване