27 октомври 2009

Природен парк Златни Пясъци

природен парк златни пясъциЕкомаршрути в Природен Парк "Златни Пясъци"

Преди няколко седмици с жената се разходихме из природен парк "Златни Пясъци" като хванахме екопътеката, която започва срещу Дирекцията на курорта. Основната причина да се организираме двамата да отидем на този импровизиран излет беше да наблюдаваме какви птици има в парка.Въпреки че бяхме въоръжени с бинокъл, ястребов поглед (нали съм с очила) и хъс, през целия преход не можахме да видим нито една птичка, чувахме ги, но не се забелязваха. Така е като нямам опит с наблюдението на птици, нищо че съм член на БДЗП.
Останах очарован от екопътеката на природен парк "Златни Пясъци". Този парк го знам само в един участък над вилно селище Златни Пясъци, където понякога ходя да карам колело, но явно е доста по-голям. Не очаквах, че ще се почувствам наистина в гората, а то излезе, че съм наистина в гора, приятно запазена, което ми напомни за разходките из горите телилейски покрай Калофер и Жеравна.
За разлика от еко парка разположен над Евксиноград, в този природен парк не можеш да чуеш шума на автомобили, и хората се поздравяват като се разминават досущ като в планината. Готино!
Като гора не е кой знае колко вдъхваща респект, но можеш да усетиш как се влива освежителна доза зелена енергия. При всички положения разходка в този парк ще ти бъде в полза както в борбата с ежедневния стрес, така и да можеш да вкусиш чиста глътка въздух не далеч от Варна

Не можах да снимам птици, но за сметка на това направих някой друг кадър на два-три вида гъби, които ми са напълно непознати, въпреки че като гледам снимките ми се образува слюнка в устата. Ако някой разбира от гъби, нека коментира коя каква е и става ли за ядене.

Разбира се разходката ни из парка и после в самия курорт не се размина с фотосесия на секси писани.

коткаКотка велосипедист

котки Сиамски близнаци - нищо, че не са сиамки

коткаА този пухчо се разхождаше също по екопътеката. Обича да яде кроасани!

гъбаОтровна гъба 1 (докато някой не потвърди, че не е такава)

гъбаДървесни гъбки "Мегаполис"

гъбаОще една отровна гъба!


Няма коментари:

Публикуване на коментар