17 октомври 2009

Spam на хартия? А защо не!

tomdickson206А представяте ли си ако всичкия спам от имейлите Ви влязат в пощенските ви кутии като истински писма!?! Началото беше дадено от Tom Dickson

И мен ме учуди този факт, когато отворих писмото, което получихме от пощальонката на адреса на офиса.
Текстът на писмото е почти подобен като онези имейли, които някакъв си африканец ти предлага да те уреди с 50% от 6500000 долара, ако се съгласиш да му помогнеш в прехвърлянето на тази сума от неговата африканска родина към друга държава или нещо подобно.
Всеки е получавал на електронната си поща подобен спам, но докато да изпращаш имейли е безплатно, то изпращането на истински писмо по пощата струва пари.
Този, който е изпратил това писмо е сложил марки за не по-малко от 90 южноафрикански цента, другите две марки са за "стандартна поща" и не е посочена стойността им. Освен това писмото пътува по въздушната поща и в рамките на 7 дни е достигнало до нашия офис.
А самото писмо е написано с много добър английски и си личи как шрифта на първия параграф несъответства на по-долните параграфи.
Стараят се пичовете, ама незнам какъв заблуден трябва да си, че да се свържеш с посочения имей на Tom Dickson - име, което дори не можеш да намериш в Google.
Все пак предоставям цялото писмо и данни на изпращача, така че ако някой желае да се облажи с някой друг милион в зелено, или точно обратното, може да се свърже с Том.
И му предайте много поздрави от мен! :)

p.s. писмото беше със сгрешено име на фирмата, бяха разместени две от буквите, а както се вижда на картинката след като я увеличиш, ще видиш че е написано VANA вместо VARNA. Въпреки всичко писмото е дошло!

tomdickson


Няма коментари:

Публикуване на коментар