21 октомври 2009

Да Обичаш или да Убиваш?

Хората са създадени за да обичат или за да убиват.
Избери ти от кои си!








19 коментара:

  1. И каква е шибаната поука??? Че обичта към кучетата е равностойна на тази към хората ли? Че псетата трябва да бродят из града и отвреме на време да похапват по някое детенце или бабичка?
    Да беше пуснал и клип за това откъде идва кучешката храна със специалното участие на агънца, прасенца и теленца.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз както го схващам "шибаната" поука, че човек може да си осинови куче от приютите, а не да пълни гушите на магазините и съответно на споменатите puppy mills.
    Но за целта се иска да се вниква във видяното/прочетеното. Първосигналните реакции са най-лесни.
    Апропо, ако имаше сериозни наказания за всички малоумници, които си взимат животинче и после го изхвърлят на улицата понеже е пораснало и вече не е пухкаво и сладко или просто не им се занимава, нямаше да го има и проблема с бездомните кучета. Не е като да са се появили от въздуха.

    ОтговорИзтриване
  3. няма бездомни кучета,има хора които трябва да бъдат убити...животно всеки може да убие,тръпката е да утрепеш и разфасоваш човек...това е адреналин ,всичко друго е избиване на комплекси ...

    ОтговорИзтриване
  4. Първо да уточня по отношение на Анонимния:
    1. можеш да обичаш човек, можеш да убиеш човек
    2. можеш да обичаш куче, можеш и да убиеш куче

    Смисъла на първият клип е, че можеш да избереш - дали да обичаш кучето, като го прибереш в приюта, или да го убиеш като го оставиш там или като пледираш за убиване на всички бездомни кучета

    Смисъла на вторият клип е, че в по света и навярно в България повечето места, в които се развъждат евтини породи, са ужасяващи.

    ОтговорИзтриване
  5. Смисъла на моя отговор, пък беше, че хранейки кучето (а вероятно и себе си) с труповете на други животни, които биват отглеждани в отвратителни условия и избивани на поточни линии е леко лицемерно да пледираш за любов към животните! И понеже този пост се появява два дни след като безпризорни кучета разкъсаха дете, освен на лицемерие ми намирисва и на патология със зоофилски уклон.
    Безпризорните кучета нямат място по улиците, а дали ше бъдат убивани или отглеждани в луксозни приюти ми е все едно.

    ОтговорИзтриване
  6. И от какви точно животни се прави точно кучешката храна ако смея да попитам, анонимний мъдрецо. Просветли ни ако обичаш.
    Всъщност по-добре недей. Сега разбирам къде отива мръвката от нашето животновъдство - в храната за животни. Ето защо храната за хора е 80% соя, нишесте, овкусители и т.н.
    И за да се чувства изобилието и милите животинки да имат хубав косъм е добре да им се дава и човешко от време на време... или да си вземат, когато им се прияде. Душички!

    ОтговорИзтриване
  7. Андро, тая ти статия е повод да ти подпаля врата като се видим - винаги съм мразил бездомните кучета, а от известно време мразя и тия по апартаментите... Ама то ти го казаха де - зоофилията явно те влече..., но това не те спря да си скопиш котарака де ...

    ОтговорИзтриване
  8. Четейки коментарите, започвам да се питам дали са наистина толкова много хората, които мразят животните. Утешавам се с мисълта, че просто такъв тип особи обичат да се изказват остро, защото това им е един вид развлечение - да сеят омразата си навсякъде, където могат. Нормално е да са повече като бройка - през времето, когато те се пенят над клавиатурата, други разхождаме кучетата. А това е едно дълго и приятно занимание.

    ОтговорИзтриване
  9. Да, Алиса, адски много сме тия, дето мразим (бездомните) кучета. Днес даже имах поредния спор по темата. Всяко домашно куче с намордник, всяко бездомно - умъртвено. Това е моята категорична позиция; особено след поредния случай.

    ОтговорИзтриване
  10. Проблемът на повечето "кучемразци" е, че не правят разлика между домашни и бездомни животни. Обикновено това са хора, които нямат, не са имали и не желаят да имат домашен любимец. Те нямат нищо общо с класическите "кучкари" - хора, които са израстнали с куче до себе си с куче ще си умрат, защото иначе им е пусто вкъщи. Искаш ли да ти споделя една малка тайна - това са хората, които най - много мразят помиярите отвън и помиярите на два крака, които допускат размножаването им.

    ОтговорИзтриване
  11. Имали сме кучета и познавам много добре характера на кучкарите, аз съм обаче от другия лагер - падам си неистово по мацки. :) Но заеби това - мнението ми го казах вече и е непоклатимо. Намордници и куршуми, това е.

    ОтговорИзтриване
  12. За намордниците няма как да не се съглася - обаче само при едно условие: да важи за всички, и имам предвид за ВСИЧКИ кучета. Не може хората с лабрадори и сетери да слагат намордник на кучето си, а идиотите с "болонки" и пинчери да ги пускат свободно да хапят другите по краката. Ако ще има правила - нека са за всички. Оправдания от сорта "ама то е малко", да не вървят.

    ОтговорИзтриване
  13. @Алиса, кроасанче мило, куче съм имал, отровиха ми го добри съседи. Тъгувах за него, но бившата ми жена си изплака очите и душата. Обаче домашно-безпризорни и бездомни кучета да ръфат хора за закуска и аз да стоя безучастен и да не заема позиция си е лицемерие. И ще ти кажа - за 36 години не ме е хапало бездомно куче - само ДОМАШНИ, такива, които са били около стопаните си на каишка. Хайде, обичайте си псетата, ако са ви мъжки - можете и да се перкате с тях. Но не ми натрапвайте зоофилията си моля ВИ!

    ОтговорИзтриване
  14. Стелианчо, сладко геврече, нали и аз за това говоря. 1. Кучетата, които убиха детето в онова село не могат да бъдат наречени домашни по никой начин. Това, че живеели в някакъв си двор не значи още нищо. Такива животни трябва да бъдат третирани като бездомни, само че ще е добре тоя, дето се има за техен "стопанин" да заплати разходите, а не съответната община.
    2. Що се отнася до последните ти две изречения - ще замълча от приличие.
    3. Относно твърдението ти, че си имал куче - трудно ми е да повярвам. А защо - виж точка втора.

    ОтговорИзтриване
  15. Кроасани, гевреци, туй-онуй... Добре дошли в кварталната пекарна! :D

    ОтговорИзтриване
  16. Добре дошъл и ти! Една малка боза с кроасана? :-)

    ОтговорИзтриване
  17. Абе идеята на кроасана беше кифла да прозвучи по-меко :)
    Алиса обаче излезе ... мъжко момиче :)
    Та да си дойдем на думата - куче съм имал - шелти. Отровиха го съседи, щото не можели да спят от него... А той беше толкова кротък, някой ден, ако имам настроение и муза - може би ще кача негови снимки с дъщеря ми, а и без нея... Но това пък не означава, че ще приема лицемерното отношение на обществото към безпризорните кучета - хуманизмът е само за кучета :)

    ОтговорИзтриване
  18. След малко "джавкане" си дойдохме на думата. В момента, по някаква причина, която за мен е неизвестна, обществото официално толерира повече бездомните кучета, отколкото домашните; особено домашните с отговорни стопани. Колко хиляди левове се дават за приюти, които развиват дейност само на хартия? В същото време собствениците на кучета биват приканвани по всякакъв начин да разхождат любимците си на определените места; и да почистват след тях. Дотук добре. Само че колко са всъщност местата за разходка и какво представляват? Ако въобще ги има, те са просто един изоставен терен, обрасъл с бурени, който не представлява интерес за въпросната община. А пък за почистването...и при най-добро желание, за да почисти човек нещо, трябва да има къде да изхвърли боклука. Нека направят истински градинки (където мързеливите майки не изхвърлят памперси), нека сложат поне по две кошчета покрай тях. Тогава вече може да се изисква, може и да се глобява.
    Практически към момента грижи се полагат повече за помиярите, отколкото за домашните кучета. За хората да не говорим, те са си оставени на собствено оцеляване много отдавна.
    П.П. Съжалявам за кучето ти.

    ОтговорИзтриване
  19. @Алиса: Аз съжалявам най-много за кучето, защото смъртта му промени живота ми, може би към по-добро, може би към по-лошо, но това "животно" беше наистина значимо в моя живот по него време. Животните винаги са ме харесвали, но това Шелти беше нещо невероятно - умно, съобразително, съчувстващо, релаксиращо... просто бившата ми жена не беше като него :) Тема на друг, дълъг разговор...

    ОтговорИзтриване