21 август 2009

Да имаш профил в LinkedIn

Linked In - Relationships Matters

Преди няколко дена си направих профил в мрежата на сайта LinkedIn. Още преди няколко месеца ми се мерна от някъде този сайт, някой ми го беше препоръчал, или просто онлайн рекламата си беше свършила работа и ме привлече да го разгледам. Тъй като сайта има доста функции, които са полезни, реших да се включа и аз. За това най-вече помогна видеопрезентацията на LinkedIn, която съм добавил в този пост, след която вече попълвах полетата за регистрация.
Набързо експортирах всички събрани адреси на служебни имейли, които имам, и проверих кой има и кой няма акаунт в тази платформа. Не след малко изпратих и покани. Даже няколко човека ми се обадиха да питат аз ли съм изпратил тази покана, която беше доста безлична и автоматична, а други ме питаха как да се регистрират. Хмм. Явно на всеки му харесва идеята да си разшири кръга от полезни връзки. А какво по-хубаво нещо от това да имаш връзки в България, когато тук всичко се движи благодарение на успешните връзки. Но въпреки всичко нека всички работим за благото на компаниите, в които се трудим, така и за наше лично удовлетворение и успехи.



Към този момент най-полезното, което успях да получа от профила ми, е че разбрах за съществуването на компанията Jordan Sheppard и какво представляват "headhunter"-ите. Всичко това много ме заинтригува и амбицира. Смея да кажа, че през 2008г. на два пъти ми се обаждаха навярно такива компании, които ме питаха дали се интересувам от тяхното предложение, а именно мениджър в международна фирма. Много им се чудих що за компании са това, че да "крадат" кадрите от една фирма за друга фирма, а то какво се оказало. Незнам дали са били хедхънтъри, но поне се пробваха. Аз доволно им отказвах, защото се чувствах на мястото си.

Моят профил е на следния адрес: http://www.linkedin.com/in/andreyrusev и с удоволствие ще приема поканата на всеки, за да можем да си бъдем полезни по някакъв начин някой ден.

Забележка: някой беше сравнявал Facebook с LinkedIn - мерси, но аз съм активен член на организацията AntiFaceBook, и НЕ, АЗ НЯМА ДА ПИТАМ ЗА ПОСОКАТА!


7 коментара:

  1. С тъпия ни в клин ни в ръкав коментар за facebook и с платената реклама от най-смотаната бира в БГ само развали иначе не лошата си статия.

    ОтговорИзтриване
  2. Ало, малкият! Спрял ти е часовникът! С връзки нещата се движеха при комунизма. Сега се движат с пари!

    ОтговорИзтриване
  3. явно трябва да си доразвия тъпия ни в клин ни в ръкав коментар за facebook: за мен LinkedIn леко ми прилича на Facebook доколкото имам наблюдения какво представлява второто, и докато вече съм си направил акаунт в LinkedIn намекът ми беше, че въпреки всичко няма да си направя акаунт и във ФейсБук. Ето тук даже сравняват двете платформи: http://mashable.com/2008/02/28/linkedin-updtes/
    А това, че сега нещата се движат не с връзки, а с пари, да, и това е вярно, но все пак трябва да знаеш на кого да дадеш тези пари!

    ОтговорИзтриване
  4. Има ли някаква практическа полза от тази мрежа за българи, които няма да бъдат обект на лов на глави?

    ОтговорИзтриване
  5. за ИПОТПАЛИ като тебе полза няма!

    ОтговорИзтриване
  6. Kak moga da se svarzvam s horata ot tozi sait????

    ОтговорИзтриване