11 август 2009

Faith No More Spirit Of Burgas

mike patton faith no more @ sapnu fabrika, riga, latvia 01.07.09
/снимка Berit Lamp/

В края на тази седмица ще забегнем към Бургас, най-вероятно само за няколко часа, за да видим на живо Faitn No More, които ще свирят на фестивала Spirit Of Burgas на 14 Август.

Още от миналата година останах с добри впечатления за този музикален фестивал, като се надявам, че това лято няма да се изложат и наистина ще заслужат титлата Най-добър европейски плажен фестивал. Видях, че и основната сцена е изместена по-близо до буната, до самият вход на района, където ще бъдат разположени всички сцени, и сигурно доста хора ще седят на напечения бетон на бургаския пристан, слушайки джунглата от музикални звуци и клатейки краката си в ритъма.

Винаги не съм разбирал хората, които не отиват на концертите на любимите си групи с оправданието, че нямат пари, а същевременно вечерта се излежават върху тротоара с бирите в ръка, и по-лошо с водката. Добре, веднъж идва такава група, от няколко месеца насам ти надуват главата, че ще свирят в България, колко му е да заделиш по 10 лева на месец и да спестиш - просто намали цигарите, ограничи алкохола, спести! Сещам се за един мой приятел, които така изпуска концертите, но той е от друга порода кучета, за които тези неща не важат. Като се замисля обаче, за останалите и не ми дреме!

Както и да е, щях да пиша за Faith No More и техния наближаващ концерт в Бургас. Може би най-запомнящото се парче от тази група за мен е Digging the Grave, но в няколко сет-листи от концерти през месец Юли точно тази песен не видях да присъства. Други хитове като Evindence, Easy, We Care a Lot, King for A Day, Stripsearch..и т.н. навярно ще чуем на живо. Нядавам се, че няма и да е много лигав концерта, но пък дори и баладите им си струват.

И тази група не ми е в 10-ката на групите, които задължително искам да видя в моя съзнателен живот, но въпреки всичко не трябва да се пропусне тази възможност, която веднъж, два пъти в годината ни се отдава. Много по-лесно ще се замъкна до Бургас, отколкото до София, където за съжаление дори и през лятото повечето яки групи изнясат концерти! Радвам се, че си имаме Каварна, там поне купона е на максимум по време на Kaliakra Rock Fest.

До два дена ще видим кои ще ходим, с какъв транспорт и да купуваме билети, че ще изстинат тези от по 40 лева на калпак! Снимки няма да се старая да правя, с изключение на малкото памет, която имам в телефона, ще се наслаждавам на момента, нека да оставя на професионалните фотографи да си свършат работата! :)


1 коментар: