26 август 2009

Свадбени Хълки

"Свадбата на Хълк"


Лошото образование, ниската култура и възпитание, липсата на родителски контрол, както и още десетки фактори от близките 15 години на Демокрацията, които влияят върху личността на всеки от нас по време на израстването ни до момента, в който сме готови да се бракосъчетаем, а и дори след това, довежда използването на напълно неправилно написана фраза за търсене в Интернет на сватбени халки, а именно "свадбени хълки".
Вероятно това са фенове на една друга крилата фраза "Сватба-Брадва", както и почитатели на култовия филм за преобразуващо се от човек на камара мускули зелено същество "Хълк".

Понякога такива грешки се правят без да се иска, но в случая - това е хронично. Дори аз не предявявам, че пиша граматически правилен български език, но "свадбени хълки" си е "свадбени хълки"!

Поради това публикувам линк на сайта за онлайн проверка на правописа на дадена дума, който може да бъде посетен от ТУК. Друг вариант е просто да напишеш думата в търсачката на google.com и тя ще ти изведе: "Може би имахте предвид:"


2 коментара:

  1. Пише се сваТба, но е нормално да грешиш, щото брадва не идва то брада. Сватба е с корен "сват".

    ОтговорИзтриване
  2. Явно стреса пкрай подготовката е бил много голям, за да те трогне такава глупост :)

    ОтговорИзтриване