29 април 2009

Ново уиски в колекцията J&B Jet 12 YO

J&B Jet Aged 12 Years in Old Oak Casks @ 40%

Покрай великденския празник от фирмата почерпиха с по едно уиски и една водка. Уискито е това, което е на картинката, и веднага зае място сред колекцията ми от други уискита. Дори съм го и опитвал на вкус, редовно към края на работния ден отварям алкохолния бар и си наливам по едно баш малко уиски за преборване с ежедневния работен стрес. Така че ще го добавя и към списъка ми на уискита, които съм отпивал, а именно:

J&B Jet Aged 12 Years in Old Oak Casks @ 40%
Glen Scotia 14 Years Old Single Malt Scotch Whisky @ 40%
Balmenach 27 Years Old Single Malt Scotch Whisky @ 46%
Benriach 10 Years Old Single Malt Scotch Whisky @ 43%
Glenmorangie 10 Years Old Single Malt Scotch Whisky @ 43%
Aberlour 10 Years Old Single Highland Malt Scotch Whisky @ 43%
Ballantine's Gold 12 Years Old Special Reserve Scotch Whisky @ 43%
King of Scots 25 Years Old Old Scotch Whisky @ 43%
Bowmore Claret Single Malt Scotch Whisky @ 56%
Cardhu 12 Years Old Pure Malt Scotch Whisky @ 40%
Old Parr 12 Years Old Scotch Whisky @ 43%
Deanston 17 Years Old Scotch Whisky @ 40%
Lagavulin 16 Years Old Single Malt Scotch Whisky @ 43%
Glenfiddich 12 Years Old Single Malt Scotch Whisky @ 40%
Glenfiddich 15 Years Old Solera Reserve Single Malt Scotch Whisky @ 43%
Chivas Brothers Strathisla 12 Years Old Pure Highland Malt Scotch Whisky @ 43%
Connemara Peated Single Malt Irish Whiskey


4 коментара:

  1. Замисли се, да си смениш професията :) към по добра. Примерно Cомилиер.
    Това е човекът, който изготвя Whisky листа в заведението, занимава се с дегустация на Whisky и дава препоръки за Whisky на посетителите на бара. Сомелие е посредникът между производителя и консуматора на вина, спиртни напитки, кафе и пури. ;)

    ОтговорИзтриване
  2. хаха, не държа много на пиене, професията е добра, но трудно приложима в България, тук всеки е Сомилиер :) особено на Вина и Ракия

    ОтговорИзтриване
  3. Това е така, защото всеки иска да порка, а Сомелие не пие това, което дегустира, предлага и т.н. Неговата цел/задача е да предложи максимално търговски и примамливо даденото питие. Та дори и онова кафе, дето го "произвеждат" след като маймунката вече го е яла...

    ОтговорИзтриване