26 юли 2008

Metallica Sofia Mobile Pictures and Videos


Metallica and Music versus Mobile Phones

След като не отидох на концерта на Металика в София не ми остана нищо повече от това да гледам разни клипове от всякакви модели на мобилни телефони, с качество от лошо до по-лошо. Но какво забелязах от всички тези клипчета, че дори на песничката Nothing Else Matters светещите екрани на gsm-ите бяха повече от запалените запалки. Дори и в този видеоклип от концерта на Metallica, където всички посетители са в гръб към този, който е снимал, ясно се вижда как хиляди мобилни устройства са в режим ON и снимат.

Направо лудница!

И аз съм го правил това, но знам, че човек, който снима по време на концерт не си изкарва така яко, както ако не снима, защото все се взираш в екранчето, все гледаш да не "отрежеш" нещо, все внимаваш да не мръднеш.

То за нарушаване на авторски права тука не става дума, а просто за самото снимане - ако правилно си спомням има Световен ден да не се ползват фотоапарати, заради някаква си група тайванци ли, японци ли, които отишли на екскурзия до Китайската стена, и не свалили поглед от монитора или визьора на фотоапаратите си, като са си изкарали целия ден в снимане и нищо повече, само снимаш снимаш снимаш, и после като се върнеш кво гледаш снимки-снимки колкото си искаш в Интернет, но самото изживяване да си там не е с фотоапарат , а със собствените си очи!




Няма коментари:

Публикуване на коментар