17 ноември 2016

Идеи за детски подарък за Коледа за игра навън

Ако търсите идея за коледен подарък или за рожден ден, който да бъде впечатляващ, за да направите голяма изненада на дете между 2 и 5 години, мога да ви препоръчам няколко от личен опит.

Буквално големите подаръци и тези на по-висока стойност са често такива, които се купуват веднъж  на детeто до 5 годишна му възраст.

Препоръчвам ви да се спрете на подарък, с който да излизате и забавляване навън, да може детето да си играе и състезава заедно с други деца, да го учи на умения, които ще му трябват като стане по-голямо, да го прави силен и здрав.

Такива подаръци са детските баланс колела, велосипедите, тротинетките или скутери, скейтбордове, и ролерите.

колелета за балансиране дървени тротинетки с 3 колела светещи


Тротинетка с три светещи гуми може да подарите на дете на 2 години.
На тази възраст скутерите са подходящи, защото детето се избутва с едно краче по естествен начин и много лесно пази баланс, докато се държи за ръкохватките. Освен това някои скутери са  оцветени с любими Дисни герои или имат светещи колелца, което прави забавлението още по-силно.
Навярно сте забелязали как децата на тази възраст се залепват за тротинетките и колелата на свои връстници или по-големи деца? Това е така, защото те виждат само тези играчки и ги желаят.

тротинетки скутери 3 колела светещи дете на 2 години
Тротинетките са много популярен подарък още на втория рожден ден

Изберете тротинетка, която да е с регулируема челна тръба, така ще увеличите времето за ползване до поне още една година. При добро съхранение и грижа, такава тротинетка може да карате 3 години докато детето стане на 5 годинки, или постигне ръст до 115см. Тротинетките с три колела издържат деца до 20-25кг.
Тротинетка с двойни задни колела издържат повече и са за по-големи деца на 4-5 годинки.

Ако възнамерявате да направите подарък детски велосипед с 12 или 14 цолови гуми, ви съветвам да се разубедите - изберете балансиращо колело! Причините са следните:

1. велосипедите с педали и 12 цолови гуми са тежки. Теглото им е в порядъка 8-10кг. Това за 2 или 3 годишно дете прави повече от 50% от теглото на самото дете. Правилото е, че теглото на колелото не трябва да е повече от 30% от теглото на детето. Колкото едно колело е по-тежко, толкова по-трудно ще бъде за детенцето да го управлява, да прави завои, да го задържа да не падне заедно с него.2. често велосипедите ги продават заедно с помощни колелца. Това е така защото колелата са тежки и е трудно за малкото детето да завърти достатъчно бързо педалите, за да не падне. Свикне ли детето да кара  велосипеда си с помощни колелца, и край, превръща се в най-обикновена триколка. Ще се научи да върти педали, евентуално да гледа само напред, но до там. Може цяло лято да загубите и да не се научи да балансира. Помощните колелца го пазят от това.

3. Малките деца бързо се уморяват или им омръзват някои забавления. Ще ви се наложи да носите на ръка колелото. Колкото по-тежко, толкова по-трудно за вас. Майката на детето рядко ще излезе заедно с детското колело именно заради това. Всичко пак ще зависи от бащата.

4. Детските велосипеди са по-обемисти за пренасяне в багажника на автомобила. Кормилото е по-голямо, помощните колелца стърчат - мъка!

Според вас колко неща може едно 2 годишно дете да научи за първите си 2 години живот?
Най-важното, което е научило е да върви и да говори. Някои даже още са с памперси. И двете умения са му отнели доста време, но се справя добре. Крачетата са най-свикнали да бягат и да бутат.
Ето защо колелото за балансиране за дете на 2 годинки е подходящо. Защото с избутване на крачетата се получава придвижване с колелото. Дали едно след друго или двете едновременно, детето се радва на това, което преживява, на вашата радост и всеки ден увереността му нараства, когато го подкрепяте.

Запомнете! Вие носите отговорност за здравето на детето, когато се забавлява с колело или тротинетка. Осигурете му предпазна детска каска. На тази възраст децата придобиват навиците си. Когато от малко детето е свикнало да носи каска, бъдете уверени, че като порасне ще продължи да се пази. А каскадьорските номера, които ще прави като по-голямо, ще бъдат още по-опасни!


Няма коментари:

Публикуване на коментар