20 декември 2013

Дядо Коледа vs Роналд Макдоналд = Coca Cola

Семеен портрет - Дядо Коледа с баща си/майка си

По света има много хора, които не познават Дядо Коледа. Други не използват това име, ами Дядо Мраз. Трети го наричат по съвсем по-различен начин.

Тази година Дядо Коледа навърши 82 години. Сигурно всеки български дядо му завижда на бялата и поддържана брада и мустаци. И онзи енергиен заряд, който излъчва. Ами кофеиновият блясък в очите му?

Дядо Коледа е рекламно лице на Coca Cola. Убеждаваме децата ни да вярват в рекламен персонаж. Някои даже го сънуват как им подарява голям подарък!

Роналд Макдоналд - рекламен персонаж на McDonald's


А представете си, че Кока Кола не бяха използвали този персонаж, а по някакви други причини McDonalds бяха изпреварили събитията и популяризирали техният "човек" Роналд Макдоналд? Представете си, че оцветяваме пластмасовите си жълти елхи в червени и бели топки. И за Коледа боядисваме лицата си като клоуни.
Имаме голям късмет, че Роналд Макдоналд не стана лицето на Коледа. Но пък в McDonald's единствените безалкохолни газирани напитки са на Coca Cola Company.



Да се сърдим или не - Дядо Коледа на Кока Кола е факт. По-малкото зло. Приемливото за обществото, за принципите му и разбиранията за добро, семейство, любов, грижа.

Весели празници на всички! И да си направим снимки с Дядо Коледа в някой мол, било модерно. :)

p.s. Допи ми се кола от тази публикация! Ехх!






Няма коментари:

Публикуване на коментар