10 ноември 2010

Да си купиш колекционерско scotch whisky по Интернет

scotch whisky single malt aultmore 36yoAultmore 36 YO Single Malt Scotch Whisky

Миналата седмица бяхме направили поръчка по интернет на десетина колекционерски "бутилки" скоч уиски. Поръчахме от сайта www.whisky-online.com, от където могат да се закупят много редки и стари бутилки с уиски. Бутилка е грубо казано, тъй като всичките са
преди всичко от порцелан и нямат форма на традиционна бутилка, ами на рог, книга, камбана и т.н. Съдържанието на тези "бутилки" е старо малцово уиски, а всяка една от тях е с уникален номер на ограничена серия производство. Сайтът е английски и е създаден от хора, които са разбрали, че има много колекционери по света, които биха направили директно от тях поръчка, а не да участват в аукцион в eBay.

За това количество колекционерски бутилки получихме отстъпка, а тъй като платецът е юридическо лице в България ни освободиха от данък ДДС.

Очаквах, че ще имаме някакви проблеми с митницата или с Български пощи, тъй като пратката беше разпределена в няколко кашона, а и съдържанието на тези бутилки е алкохол, но бях изненадан когато Интерлогистика доставиха кашоните директно на адреса на офиса. Всички бутилки бяха много добре опаковани, а в кашона уплътнен със стиропор. Нямаше нито една повредена от почти едноседмичното пътуване, което започна от Англия и премина през Германия, Австрия, Унгария. А, да, предоставят ти и проследяващ номер, с който можеш да следиш пратката къде е и кога ще пристигне.

Като малък жест от страна на Whisky Online ни бяха подарили мостра на не каквото и да е уиски, ами 36 годишно от дистилерията Aultmore, дистилирано през Април 1974г. и бутилирано от Douglas Laing през Юли 2010 в общо 168 бутилки за лимитираната им серия Old Malt Cask.

А усещането какво е? Неповторимо, богат и силен аромат, усещаш го навсякъде по тялото си и чувството, че си опитал 36 годишно уиски не си заминава бързо. Ако 12 годишното Cardhu ми беше любимо до онзи момент, мога честно да кажа, че това 36 годишно уиски беше много по-добро и то не само заради годините си.

Успях да добавя още едно уиски в колекцията ми от уиски дегустации.


1 коментар: