11 февруари 2009

Think Green II

"Да мислиш в зелено" /но не в щатски долари/

От край време съм порода защитник на природата, по един или друг начин, малко или много, или поне се старая мисленето ми да е такова.
От една седмица към служебния си имейл съм добавил освен официалния подпис с име, координати, уеб сайт и лого на компанията, но и следното изречение:

P Think of the environment! Please, don't print this e-mail unless you really need to

Освен това, поне от месец съм почнал да принтирам договорите двустранно, да използвам бракуваните листи А4, дори успях да навия едната колежка да отпечатва ежедневните си справки на брак. Вярно, така изглежда, че спестяваме пари от хартия, ама нека оставим това мислене за тоалетната, тука се мисли в зелено! :)

Вкъщи подновихме разделното събиране, но само за стъкло в синия контейнер, и пластмаса и метал в жълтия. Хартия от домакинството няма да отделяме разделно, тъйкато разбрах наскоро, че омазнена хартия, примерно от хартишка от баница, не може да се рециклира. Подходяща за рециклиране е офисната хартия, вестници и списания, картони...

Остава да намеря къде да я давам тази хартия, че да се освобождава пространство в офиса.

От този линк http://www.printgreener.com/ можеш да си свалиш програма, която отчита колко хартия спестяваш, колко пари скътаваш и колко дървета остават неотсечени. Аз още не съм изтествал безплатната версия, но ще го направя, звучи интересна програмка.

С какво ще помогне една единица от това общество? Ами може би с почти нищо, но поне моето съзнание ще е чисто, и някой ден когато се осерат още повече нещата, поне моя дух ще е спокоен.




3 коментара:

  1. хехе е у вас само мазни банички ли ядете ?:))))
    Може да качиш и линк към сайта на Илиян Илиев, който се занимава с събирането и издаването на такива хартиени и метални отпадъци от офис сгради, домакинства и изобщо сдружения всякакви.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз викам подписа ти да е на български, а не на английски защото половината ти контрагенти не знаят дори как е цемент на тоя език...

    ОтговорИзтриване
  3. евала за поста :)
    аз от край време си мисля за електричеството и спирам каквото мога, когато мога (и се чудя на края на месеца що пак плащам най-много ток от съкварирантите). Подкрепям каузата и предлагам който има стари тетрадки от училище или нещо, които не му трябват - да ги предаде на вторични суровини. :)

    ОтговорИзтриване