13 февруари 2009

Runner Man

Когато се прибирах със служебната кола от работа в края на работния Петък 13-ти ми направи особено впечатление как хората прибягват по пешеходната пътека дори когато знака за тях е ЗЕЛЕНО. Веднъж, два пъти...дори при десен завой на кръстовище докато ги изчаквам, пешеходците, горките, на бегом, все едно ми правят услуга да мога да мина по-бързо.
Извода дойде много бързо - хората са наплашени от шофьорите идиоти по пътя! Ужасно наплашени. Чудя се чужденците, когато идват в България, колко от тях претърпяват ПТП като пешеходец пресичаш пешеходна пътека. Те цял живот са си пресичали спокойно пешеходната пътека, а тука пишман шофьорите ги правят на луди да тичат като на футболно поле.
Ниската култура на българския шофьор край няма. Тя произхожда от ниската обществена култура, от липсата на добро възпитание, от усещане за кое е правилно и кое не.
Точка по въпроса!


1 коментар:

  1. Има твърде мн шофьори, които забравят че не са състезатели и безопасноста на всички участници в движението е по-важна. Вчера се прибирах от Мол Варна, и пресичах на кръстовището с 3 големи торби с покупки и огромна дамска чанта и една дрисла с голям джип почти ме събори на земята, след нея друг идиот с bmw замако не ме прегази, а аз съм на пешеходната пътека на зелен светофар за пешеходци с огромни пазарски чанти.
    Затова прибягват хората Андро, щото дори да си пресичат където и като трябва пак има някои дебил дето може да ги убие на място само защото не познава правилата за движение.

    ОтговорИзтриване