13 февруари 2009

Skull's collector I'm not Alone

Днес случайно докато си търсих аватар-череп за майспейс по случай Петък 13-ти, попаднах от раз на галерия в ДевиантАрт на човек, който явно е скулптур и колекционира черепи на животни, и най-вече на такива с много хищни зъби. Лошо впечатление ми направи единствено човешкия череп, винаги ще смятам, че е много грозно да имаш такъв череп в колекцията, просто няма нищо красиво.
Та най-накрая се убедих, че НЕ СЪМ САМ в хобито си! Ако отидеш ето на този линк ще разбереш едно време колко много се е изписало за някакъв си студент, който колекционира черепи и ще прави музей на черепа, хаха! Този май съм бил аз - най интересното е че отново БРАТ ми е виновен за това мое хоби, защото първи той започна да ги събира, в последствие двамата и май най-накрая само аз продължих делото.
Но както и да е, историята е много дълга. Искам само да кажа, че този автор в ДевиантАрт-а има много хубави снимки на много интересни хищници обитаващи Щатите, интересното е, че всички черепи са невероятно запазени, което ми навява на мисълта, че или животното е убивано с някаква умисъл и след това отрязвана главата му, която се обработва със специални химикали, за да остане само череп и зъби, или човека има достъп до някакъв тип ветеринарна морга и...трето предположение - работи към хигиенна фирма за прибиране на трупове на животни блъснати на магистралата. Както и да е, но не са хуманни и трите ми предположения.
Докато моите черепи са на животни, които са умрели поне 6 месеца преди това, и целия череп е обработен естествено от слънцето, водата, вятара. Тоест съвсем чистичък, е, с някое друго парче мърша, ама това е рядкост.

И така, казах аз че историята е дълга, но...който има въпроси и възмущения, да пита и казва!


2 коментара:

  1. Тази година теглим ножа на някое животно на село и ти го носим за рожденния ден :)))))))

    ОтговорИзтриване
  2. Ще се огледам по селата - бях мярнал на едно място главата на овен със все рогите, ако все още стои - ще ти я хвърля в багажника... :) Иначе имам няколко идеи от къде може да се дръпнат няколко глави

    ОтговорИзтриване