09 януари 2008

Cross Bicycle Opinion

CrossCycle.com

Успях да издиря отново фирмения сайт на Крос ООД, производители на моето колело. Имат нов дизайн, както вече и нова серия 2008г. модели на велосипедите.
На пръв поглед нищо не се е променило при Cross - същите модели, същите остарели морално и технологично части и елементи, и както винаги - първи в цената!

Абе нищо, че моето колело е Cross, ама поне си го обичам такова каквото си е. За годините си, от 2001г. до насам, си е много добро даже! И без това по онова време нямаше други подобни колелета във Варна.

Та на Крос ООД им изпратих писмо, което написах в отговор на тяхната страница "За нас", в която споменават някои измишльотини и леко преувеличават на някои места. Дали ще ми отговорят? Културно?

Ето го и текста към писмото:

"Здравейте и много поздрави от Варна,

Пише ви горд собственик на велосипед Крос Колумбия закупен през 2001г и в отлично състояние. Привързан към своето колело, съм трудно склонен за скок към друга марка, поради което съм обновил доста от частите на оригиналното колело, и то не защото са се повредили, а защото има по-добри техни заместители, които да отговарят на начина на карането ми.
Въпреки че Крос ООД имат добри дизайнерски модели, на много изгодна цена, мое мнение е че всичко това е постигнато чрез използване на нискокачествени части, които биха застрашили собственика на велосипед Крос в случай че практикува по-екстремно каране.
Ниската Ви цена води до онзи сегмент на пазара, който не се интересува от това каква марка са каплите, движенията, вилката, а гледа ефектен дизайн и цена. Ваши колеги от други фирми от край време са се обърнали и към по-зарибените карачи, предлагащи им по-професионални байкове с оригинални маркови части, както и сформирането на екип от състезатели за развитието на марката.
Надявам се че някой ден Крос също ще тръгнат да се развиват в тази насока, и ще излязат от пазара на "кварталните велосипеди".

Поздрави,
Андрей"


Няма коментари:

Публикуване на коментар