25 август 2017

Да държиш ръката на половинката си

Photo: Vadim Ghirda, AP

Посещението на френския президент Еманюел Макрон в България навярно ще е публична новина номер 1 за страната ни.

Както и вълната от майтапи свързани с бабите във Варна, заради голямата разлика във възрастта между Макрон и съпругата му.

"Скрийте баба си, Макрон идва!"

Очаквам една седмица след визитата му, в българските издателства и онлайн новинарски сайтове да разискват личния му живот и всичко останало, което не е свързано с политика. Само и само да има трафик към сайтовете им или да запълнят "бахура" както казват фоторепортерите в малките местни вестници.

Генерал Радев и съпругата му също няма да останат назад - все пак са обществени личности.

Но снимката, която виждате е нещо, което е много показно за семейните взаимоотношения в двете страни - Франция и България. Съществуването и съответно липсата на равенство, признание, уважение, особено при онова поколение от хората, които сега са на възраст повече от 60 години.

Аз повече няма какво да коментирам, тъй като всеки сам за себе си може да направи изводите си, а и честно казано ми е безразлично Макрон какъв е, на колко години е жена му, или пък Радев какъв човек е, също и жена му.


Просто съм вън от тези истроии и не съм запознат с пикантериите около тях.


Но любовта, онова усещане, то може да се случи, когато си на 18, или пък когато си на 58, такива същества сме, какво да направим.

Чудя се какво ли щеше да бъде ако съпругата на Макрон е на 18 години?

За съжаление обществените представи за нормално и ненормално изкривяват нашите лични представи кое е правилно и кое не, или по-скоро създават такива, при които ако мислиш или бъдеш различен, то ти си ненормален. А всъщност нищо ти няма.

Да, някой ще каже има протокол, но дори няма такова установено правило във Великобритания, където двойка да не се държи за ръце. Всичко е до благоприличие и какво искаш да покажеш на останалите.

Смахната работа.





Няма коментари:

Публикуване на коментар