09 март 2017

Know the power of women leadership

Know the power of women in leadership

8 март е ден, в който може да получите много информация, свързана с общественото положение на жената. В свят, където мъжете са почти толкова, колкото жените, това не означава и равенство в живота като цяло.
Тези дни богата американска компания е инсталирала тази скулптура на смело момиче, което се е изправило безстрашно пред големия световно известен бик Charging Bull - да, онзи същият, който стои пред сградата на Wall Street и е участвал в множество филми.



Стартирана е кампания, която е насочена към американските корпорации, да наемат повече жени в ръководствата им. "Много хора говорят за половото разделение, но ние решихме да вземем нещата по-насериозно", казват от State Street Corp. които са инициатори за повече възможности на жените в финансовия свят.

Бронзовата скулптура на момиченцето ще стои един месец, но ако обществото я хареса твърде много, може да получи и постоянен статус.

"Днес, ние призоваваме компаниите да направят конкретни стъпки, за да увеличат броя на жените в техните управленски бордове, и сме готови да им съдействаме с препоръки това да стане по-бързо", продължават от State Street Corp.

Трудно е да коментирам ситуацията в България, така че, ще се въздържа. Но нека поне знаем какво се случва в другите държави. Границите са единствено в главите ни, а да си патриот няма нищо общо с това да живееш в страната, в която си роден.



Няма коментари:

Публикуване на коментар