24 октомври 2015

3 причини, за да си слагаме вело каската



1. Предотвратяват наранявания на главата.

Велосипедните каски осигуряват намаляване риска от нараняване на главата с 63% до 88%. Ориентировъчно между 22 до 47% от колоездачите, които са претърпели инцидент, имат наранявания по главата, включително сътресение на мозъка.

Още сега изберете подходяща за вас вело каска! Не чакайте да преживеете инцидент, защото навярно сте забравили как боли да се ударите по главата.

2. Ще бъдете личен пример. 

Възрастните и особено родителите, които носят каски докато карат колело са най-добрият пример за техните деца. Съгласно изследване едва 48% от децата на възраст между 5 и 14 години слагат вело детска каска, докато се забавляват. Тази възрастова група е най-рискованата при случаи с наранявания на главата. АКо вие не си слагате каската, децата ви няма да видят стойността и важността да слагат и те каска.

Според вас кое е по-важно от детската безопасност и здраве? Кое е това, което ви спира, за да подарите на детето каска?

3. Каските осигуряват видимост.

В днешно време когато по улиците на българските градове има толкова много автомобили, е важно като колоездач лесно да се забелязвате. Велосипедна каска, която е с ярки цветове или светлоотразителни ленти и стикери, ще ви осигурят видимост при смрачаване и в сутрешните часове.

Децата бързо карат тротинетките си покрай паркирали автомобили и не са по-високи от самите коли. Често се случва при завой на автомобил шофьорът в последния момент да види изкачащо дете. И ще може бързо да реагира само ако то е облечено с ярки дрехи.

Необходимо ли е да има още причини, заради които да носите вашата каска и да осигурите безопасността на детето ви?

Изберете още сега един от впечатляващите дизайна на детски каски Kiddimoto:
http://kiddimoto.bg/bg/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B8/c9.html


Няма коментари:

Публикуване на коментар