26 януари 2015

Барбекю фурна за ценители на опушените храни и майстор готвачи

дървени въглища висококалорийни
Дървени въглища в барбекю фурна

Знаете ли какво е барбекю фурна? А да знаете какво може да направите с нея?

Професионалната барбекю фурна приготвя храната по-бързо от традиционната фурна. Тя запазва нейната сочност и създава впечатляваща текстура. В същото време фурната на дървени въглища добавя опушен вкус и не на последно място - подобрява цялото меню в един барбекю ресторант.

Барбекю фурната е като пещ, обаче на дървени въглища. За разлика от откритата скара, със затворената фурна се печели и от намаленото време за приготвяне на храна, но и от количество дървени въглища, които са необходими.
Пушекът на дървените въглища си имат своя аромат в зависимост какви са самите въглища. Допълнително ароматът в пушека може да се промени като се добавят във фурната парченца друга дървесина.

професионална барбекю фурна пещ скара Mibrasa
Професионално барбекю фурна за рестонти

Всички обичаме приготвена храна на жарава. Освен защото храната е по-различна на вкус, а и заради времето, което сме прекарали с наши приятели по време на пикник или на барбекю в двора на къщата. 

Вижте кратка видео презентация в  ресторант Hertog Jan (Белгия) с три звезди Мишлен, в чието меню присъства и храна приготвена от барбекю фурна Mibrasa:


Ресторанти, които нямат открити кътове с барбекю скара, а желаят да предложат на посетителите си вкусни барбекю менюта, могат да го направят с професионална барбекю фурна. Фурната е със специални филтри, които освен, че редуцират температурата на горещия дим, но и улавят искрите от пламтящите дървени въглища. По този начин се осигурява безопасно функциониране на барбекю фурната в кухнята на ресторанта.

Барбекю фурната е като един конвектомат, в който може да приготвяте различна храна без да се смесват вкусовете. Морски дарове, риба, тестени изделия, зеленчуци, яйца, дори и супи. И всичко това с приятен вкус на жарава.

Искате и вие да имате професионална барбекю фурна Mibrasa?



Няма коментари:

Публикуване на коментар