09 юни 2014

Кое е по-важното - платената сметка за телефон или здравето на детето?

детски каски, детско колело
Момиченце с детска каска на черешки кара своето колело


Знаете ли какво може да се случи ако детето Ви падне докато кара колелото или тротинетката си или бъде блъснато от друго дете и си удари главата?


Сигурен съм, че вече някои са затворили този блог, защото като става въпрос за някакви проблеми те инстинктивно бягат от него, мислейки, че така като не знаят и ще им се размине.

Обаче никой не е защитен от това какво може да се случи на детето. Дори и аз. И всеки път мисля дъщеря си като се засили с тротинетката си. 

Сега няма да Ви казвам какво се случва, защото навярно поне веднъж сте изпитвали онова усещане "ами сега, каква стана тя!". За ваша радост обаче всичко е било наред и пак се размина.

Не разбирам защо все чакаме да се случи нещо лошо, а не взимаме мерки предварително? Защо все си мислим, че на нас няма да се случи?
Нали постоянно казваме, че здравето е най-важното? А нима има нещо, което е по-скъпо и важно от здравето на детето ни?

Всъщност май има:  всеки месец успяваме преди всичко да си платим кабелната телевизия, интернета, лизинговата вноска на смарт-фона, сметката към мобилния оператор,  да платим сметката в луксозния ресторант или бар. Не е като да нямаме постоянни месечни разходи.

Въпреки това ще оставим детето да се спуска засилено по нанадолнището с тротинетката, да скача с колелото от стълбите, да прави номера на рампата със скейтборда си. Без да сме му осигурили безопасност - детска каска.

Кое предпочитате - да имате касов бон за платена сметка за телефон или да знаете, че сте направили нещо за здравето на собственото си дете?


Няма коментари:

Публикуване на коментар