01 февруари 2012

World Whisky Day наближава! Да празнуваме!

world whisky day logo
Остават броени дни до честването на първият Световен ден на Уискито - 27 март 2012г.

Въпреки че уискито не попада в Топ 10 на най-консумираните напитки в света, това не пречи почитателите му да имат ден от годината, в който целенасочено с приятели да отворят поне една бутилка и да честват съществуването му.

Защо точно на 27 март? Основателят на идеята за World Whisky Day Blair Bowman е избрал тази дата, на която се празнува рожденния ден на един от най-известните дегустатори на уиски - Майкъл Джексън. Не, не онзи Майкъл Джексън, изпълнителят на Billie Jean!

На 27 март тази година г-н Джексън, отдал целия си живот за изучаване на уискито и бирата, би бил станал на 70 години!

Но както и да е, нека да не рамкираме повода за празнуване само с една рожденна дата. Нека да празнуваме, защото обичаме да пием уиски, а какво по-хубаво от това да уважиш по този начин напитката, която така често боготворим, къде с повод, къде без.

уиски бар варна
(photo by Silvan Mugliett)

Световния ден на Уискито е събитие и като такова всички приятни моменти трябва да бъдат споделени между приятели в любимото заведение. Ден, или по-скоро ще бъде вечер, в която да се съберем и да се почерпим разумно, до толкова, че на следващия ден да не "викаме Боата". Пък и да я викаме - дни бол!

Така че бързо разпространете новината и споделете със своите приятели, които държат бар, ресторант, дискотека, пък дори и хотел, че на 27 Март могат да организират парти за празнуване на Световния Ден на Уискито. Веднъж потвърдили намерението си
за подобно мероприятие, те могат да се регистрират в сайта на WWD, така че други хора да се информират за заведенията в близост, в които ще се чества този ден!

Ако вие лично сте такъв, Собственик или Управител на подобно заведение, предоставя Ви се възможност за участие в едно неповторимо събитие, за което в уиски средите ще се говори цяла година! А знаете, че да сте сред първите е винаги най-добре!
Информирайте редовните си посетители, публикувайте събитието в рекламните си материали, пишете във Вашата facebook страница!
Важно е единствено да се подготвите подобаващо за 27 Март, така че да избегнете посетителите бързо да пресушат малките запаси от уиски и да си тръгнат свежи като репички.

Направете безплатна регистрация на Вашето парти в сайта на WorldWhiskyDay!


(photo by Tom Norton)

Какво друго може да направите? Ами примерно да притежавате бутилка уиски, бутилирана специално за празнуване на Световния Уиски ден? За съжаление към днешна дата в сайта на WorldWhiskyDay все още не е пълна секцията за онлайн продажби, но в случай, че желаете да бъдете информирани кога тези бутилки ще са пуснати в продажба, влезте в страницата "продажба на уиски" и оставете имейл за обратна връзка.

И последно, за всички горди собственици на устройства, които могат да заснемат фотографии, може да участвате във фотоконкурса на WorldWhiskyDay "Най-необичайното място за пиене на уиски!". Аз смятам да участвам! Все пак наградата ще е Уиски!


Няма коментари:

Публикуване на коментар