20 юни 2011

World Whisky Day - March 27th 2012


Да, досега е нямало такъв ден, но Blair Bowman се е заел с тежката задача да разпространи и осъществи тази своя идея - а именно всички любители на уискито да имат свой празник в годината - Международен ден на уискито!
Хората от край време се обединяват поради различни каузи и интереси, защо да не се обединят и заради това?

Blair Bowman и младеж от индиго поколението, фен на пътуванията, на социалните мрежи и явно откакто е завършил пълнолетие - официално и на уискито.
Неговото предложение е Международния ден на уискито да се чества на рожденната дата Michael Jackson, известен журналист и автор на енцикопедии за уиски и бира. На 27 Март 2012г. г-н Джексън би бил станал на 70 години ако беше жив! Сетих се, че онзи ден писах на Blair, че е добра идея ако получи разрешение от г-н Джексън да използва името му за разпространение на инициативата, но явно съветът ми е бил доста неуместен. Карай!
В момента Блеър се е захванал с юридическата част на кампанията си, защото много лесно някой от големите производители на уиски могат да откраднат идеята му, а каквото и да си кажем - всяка идея си има финансова част.
За нас, обикновените консуматори на кехлибарената течност, е по-важно да спечелим бутилката отлежало малцово уиски след като се регистрираме в сайта на World Whisky Day.
Остава да пожелаем успех на Блеър и дори да не успеем, нищо не пречи догодина на 27 Март да полеем с по едно уиски, нали?


Няма коментари:

Публикуване на коментар