30 март 2010

Kavarna Rock Fest 2010 ex-Kaliakra Rock Fest

Kaliakra Kavarna Rock Fest 2010Kavarna Rock Fest в Каварна през 2010г.

Традиционният рок фестивал в Каварна Kaliakra Rock Fest тази година ще се проведе под наименованието Kavarna Rock Fest между 23 и 25 юли на градския стадион в гр. Каварна, който се намира на стотина метра от градското гробище - този факт никога не трябва да се забравя!

Първият ден ще бъде отдаден изцяло на нежни и не-толкова-нежни женски вокали, които ще се опитат да разтопят хилядите метълски железни сърца на присъстващите поколения фенове, но дори и да не успеят поне ние мъжете ще изплакнем очички. Става дума за екс-вокалистка на Nightwish Таря Турунен, която ще бъде хедлайнер, а преди нея ще излязат симфоник металистките от Epica, Atrocity, Leave's Eye и бившата вокалистка на немската хеви-метъл група Warlock Доро Пеш. Честно казано, на мен ми говорят само Atrocity.

На 24 юли нещата ще си дойдат на мястото и ще загрубеят, след като на сцената ще се появят немските траш металисти Kreator и Sodom. Фолк-метъл легендите от Korpiklaani ще се постарят да развалят всичко хубаво през този ден. Нещо комбинацията от "фолк" тире "метъл" не звучи апетитно за слуховите ми апарати.

През последния ден от рок фестивала на сцената в Каварна ще се излязат немските легенди Accept, канадците Annihilator и Voivod, както и немската power метръл група Primal Fear.

Това не е финалния line-up на фестивала, тъй като се очакват още групи да потвърдят участие в близките дни. Също разбира се, до тези дати може да има промени и някои групи да отпаднат от списъка. Мисля, че не е необичайно да се случи!

Както разбирате тази година Kavarna Rock Fest ще се организира малко по-различно с няколко групи в един ден, поради което първата банда ще излиза на сцената около 17 часа, а продължителността на участието на всяка група ще е в порядъка между 45-60-75 и 90 минути.

Билетите за събитието ще бъдат пуснати в продажба от днес, като те ще бъдат за 1 или 3 дни, като цената за еднодневния пропуск ще е 40 лева, а за тридневния 90. Ценните хартийки ще се разпространяват в мрежата на Tickestream, Office1Superstore, M-Tel, Orange Center, Fonex, Tехномаркет и Мултирама, както и в районните ъндърграунд места в случай, че са заредили цветните тонер касети на професионалните им копирни машини.

Ако още не сте уредили въпроса с нощуването по време на фестивала, може да се спрете на варианта да наемете самостоятелна вила до Шабла, която се намира на около 20 км от Каварна.

За първи път не само в Каварна, но и в цяла България по време на фестивала ще има ефирно излъчване на фестивално рок радио, което ще предава интервюта и звуци от бекстейджа, както и всичко останало интересно около фестивалът - примерно къде са свършили кебапчетата или къде са най-вкусните пържени картофки, и къде са донесли прясна наливна бира, и дали има промоция на казанлъшките понички 20 броя за 90 стотинки!
Ще бъдат достъпни и допълнителни фестивални забавления - скокове с бънджи, тату студия и още атракции. С една дума цирка ще е пълен, а лудницата - невероятна. Явно металите сме бахти животните!

Интересното за мен е, че ще се провеждат "signing" сесии с музикантите - така че си носете картички, дискове, плочи, фланелки и сутиени за разписване - и задължително маркери и по един як батко да ви преправи път до изпълнителя, от които искате да имате невероятен спомен!

Тъпото на всичко това,е че заради световната Каварненска криза и замразяването на продажбите на недвижими имоти в района, тази година няма да се провежда Trash Till Death фестивала. Иначе официалното оправдание, е заради достатъчното количество качествен траш метъл групи, които ще присъстват в Калиакра Рок Фест!

Въпреки това от организаторите обещават през Август месец провеждане на едно скромно по децибели фестивалче на по-лека музика. От сега се търсят спонсори сред аптекарската мрежа за осигуряване на достатъчно антидепресанти и слухови апарати за механично усилване на преживяването.


Няма коментари:

Публикуване на коментар