30 юни 2009

Michael Jackson is not Dead

Michael Jackson is AliveМайкъл Джексън е по-ценен мъртъв, отколкото жив


Не съм вманиачен фен на Майкъл Джексън, но съм от това поколение, което е израстнало с него и неговата музика.
И поради това, че цял живот съм знаел кой е Майкъл Джексън, музиката му, визията му и културата му, смятам, че може тялом той да си е заминал, но духом остава с нас, музиката му също.

Вече няма да си прави пластични операции, няма да става от грозен по-грозен. Няма и да изпълни и песен, по различна от всички онези негови песни, които досега е изпълнявал. Майкъл Джексън е легенда, и като такъв, той ще остане вечен.

Майната му защо бил умрял и така нататък - факт е това, че физическото му присъствие ще се материализира в още стотици хиляди издадени дискове, миксове, и публикувани нови неиздавани песни. Нещо като ефекта с Боб Марли.

Легендите не умират, те просто се трансформират в нещо повече от човешка обвивка, която през годините и била толкова много модифицирана и химически обработвана, че е трудно да се нарече напълно човешка.

Така че незнам какъв човек трябва да си да се разчувстваш, че Майкъл Джексън умрял - той толкова много ни е оставил, че няма да усетим липсата му. Тепърва ще се издават книги, в жълтите вестници ще се коментират клюки и интриги, семейството му ще "изгрее" и т.н. Винаги ще се коментира за Michael Jackson.

Защото за разлика от нас, простосмъртните, Michael Jackson остава в историята.


2 коментара:

  1. Да така е, Michael Jackson със сигурност остава в историята завинаги. И аз не съм била "вманиачен фен" никога, но винаги съм харесвала музиката му и сега, след смърта му, изпитах благодарност, че го е имало на този свят. Доста е работил, за да остави това след себе си и само то е важно, а да променя външността си си е негово право.

    ОтговорИзтриване
  2. da da dobre i da ti kaja nie sme si mn dobre tva 4e ti ne go haresva6 si e tvoq rabota..........
    fonovete mu 6te se raz4uvstvat mn qsno nali go obi4at

    ОтговорИзтриване