27 март 2009

Kaliakra Rock Fest 2009 Kavarna

Motley Crew, Scorpions, Anthrax, Blind Guardian, Dream Theater в Каварна през 2009г.

Това лято ни очаква поредния много интересен метъл-фестивал в Каварна, ето една немного малка причина да си остане човек и през това лято в България! Дано обаче всички изпълнители присъстват, защото много често се случва да се провалят концерти или групи да се отказват - не се сещам обаче досега в Каварна дали се е случвало нещо подобно. Но ще видим!
Хора, взимайте си от сега отпуска в началото на Юли месец! :)

По-долу съм публикувал официалната новина от сайта на Калиакра Рок Фест:

"SCORPIONS, ANTHRAX, BLIND GUARDIAN, NEAL MORSE и LAUREN HARRIS се нареждат до MOTLEY CRUE и DREAM THEATER в Каварна!

Истинки рок удар очаква феновете на рока в България от 1-ви до 3-ти юли в Каварна, където тази година освен обявените вече MOTLEY CRUE и DREAM THEATER, ще гостуват още и SCORPIONS, ANTHRAX, BLIND GUARDIAN, NEAL MORSE и LAUREN HARRIS. Организаторите на Калиакра Рок Фест 2009 – Община Каварна и Жокер медиа, пускат в продажба билети за фестивала от утре – 27-ми март 2009. Билетите ще са с цена 100лв, като ще важат и за трите дни (1-3 юли). Местата, на които ще се продават, са: в Билетния център на НДК, мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg, а поради традиционния вече интерес от страна на феновете от съседните Румъния, Сърбия и Македония, тази година ще се продават билети и на тяхна територия (на www.ticketpoint.ro и www.bilete.ro за Румъния и на www.eventim-yu.com за Сърбия и Македония).

В четвъртото издание на единственият по рода си Рок фестивал в България и на Балканите феновете ще се срещнат с едни от най-големите имена на световната Рок сцена. Най-разтърсващият Каликра Рок Фест 2009 ще бъде открит на 1-ви юли от американската глем рок банда MOTLEY CRUE. Те пристигат за първи път в България и то в оригинален състав. В тон с тяхната ексцентричност ще бъде и съпорта им в лицето на сексапилната Lаuren Harris (дъщеря на Steve Harris от Iron Maiden).

На 2-ри юли ще посрещнем легендарната немска хард рок банда SCORPIONS - идол на не едно поколение рокери и рок банди в света. Групата, която накара цяла Европа да запее The Wind of Change - символ и химн историческите промени в света в края на 1989г; бандата, която първа стъпи на Червения площад по време на Желязната завеса пред повече от 350 хиляди души; SCORPIONS, които вече 40 години пишат със собствен почерк историята на Световния Рок - абсолютно закономерно попадат в сърцето на Калиакра Рок Фест.

Не само те, но и съпортът им заслужава уважението на публиката – на сцената излизат самите ANTHRAX. Ню Йоркската хеви метъл банда е една от "голямата четворка" в метъла на 80-те заедно с Metallica, Megadeth и Slayer. Американците ще забият първи на 2-ри юли за първи път пред хилядите си фенове в България. След тях и преди SCORPIONS ще видим и BLIND GUARDIAN - хеви метъл гост от Германия също с доста сериозни публика.

Заключителният трети ден на фестивала (3-ти юли) ще бъде не по-малко мощен в музикално и емоционално отношение. В светлината на прожекторите попада прогресив метъл бандата DREAM THEATER. След историческия им концерт в София на същата дата преди седем години, групата с най-верните фенове в света ще се разпише на сцената на Калиакра рок фест. Последният 10-ти студиен албум на прогресив метълите от Ню Йорк - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS, се очаква на пазара през м.юни, когато стартира и Европейското им турне, с дата 3-ти юли в Каварна.

Съпорт на прогресив идолите ще е групата на NEAL MORSE, дългогодишен фронтмен на Spock’s Beard и един от основните възродители на класическия прогресив рок от 70-те години. В почти всичките солови албуми на NEAL MORSE (но не и този път) участва и Mike Portnoy - емблематичният барабанист на DREAM THEATER, като двамата са много близки лични приятели.

И тази година по традиция г-н Цонко Цонев, кмет на гр.Каварна, ще зарадва един от гостите на Калиакра Рок Фест с възможно най-рокерската награда - мотоциклет Harley Davidson. Късметлията ще трябва да отговаря на единственото условие - да е притежател на тридневен билет за Калиакра Рок Фест 2009! Той ще бъде изтеглен след приключването на феста.

Изненадите обаче не свършват дотук. Основните спонсори - Harley Davidson и Болярка АД, ще се погрижат за феновете на рока с още награди и много бира, а един от слушателите на STAR FM ще стане първият в историята на Каликра Рок Фест и в България въобще – volunteer (доброволец). Той ще има невероятното право да участва в подготовката на целия фестивал, лично да се докосне до Рок звездите и да присъства в backstage на Каликра Рок Фест 2009!"

Източник: Kaliakra Rock Fest официален уеб сайт

p.s. 13-04-2009г. няма такава простотия да пуснеш за продажба единствено цял билет за трите дни! надявам се, че е маркетингов трик, да могат да съберат парички за хонорари, и в последствие да пуснат и еднодневните билети, щото така яко може да се набутат ако не го направят, че през задното фи да си го наврът!


1 коментар:

  1. Вижте най-евтините нощувки за Калиакра Рок Фест 2009 на http://shabla.be/rooms/

    ОтговорИзтриване