17 март 2009

The Age of Stupid Movie

"Why didn’t we stop climate change when we had the chance???"

Нов филм - предупреждение за разрушителните ефекти от промяната в климата бе показан в Лондон тази вечер на първата, според организаторите на събитието, захранвана със слънчева енергия премиера, предаде АФП.

Номинираният за Оскар британски актьор Пит Ростълтуайт участва в The Age of Stupid, показан в палатка, захранвана със слънчева енергия на Лейчестър скуеър и излъчван с прожекционни устройства в над 70 кина в цялата страна посредством жива сателитна връзка. Организаторите на събитието заявиха, че очакват до 16 000 души да наблюдават премиерата. Самият Постълтуайт се появи с автомобил, захранван със слънчеви батерии на събитието, на което присъства и актрисата Джилиан Андерсън, дизайнерката Вивиен Уестууд - която дойде на велосипед - и министърът на енергетиката и промените в климата Ед Милибанд. Във филма става дума за възрастен мъж, който живее сам в опустошителната 2055 г., гледайки архивни кадри от 2008 г. и питайки защо никой не е направил нищо, за да спре промените в климата. Три години и половина и бюджет от около 500 000 евро делят създателите на творбата от официалните прожекции, които започват на 20 март. Любопитно е, че скромният бюджет на филма е набран от 228 индивидуални дарители.

източник: National Geographic България


1 коментар:

  1. Честно да ти кажа, почвам да се замислям, дали и това не е поредната пропаганда....възниква и друга теория, дали изобщо има такова животно като Глобално затопляне, може ли в действителност да се стопят всички ледници, ще се свърши ли водата на земята?С всичките тези филми и лозунги, които дават разумни и логични обяснения на текущите събития и еко промени, просто не се дава шанс на опозиционни мнения и теории. Филмън на Ал Гор, много подробно ги коментира всички тези неща и все пак...

    ОтговорИзтриване