25 септември 2011

Катуница в пламъци и размирици Katunica


Още снимки на запалените автомобили, размирици и жандармерия, по време на размириците, можете да видите в следната фотогалерия на Impact Press Group - международна прес-фото агенция

Пироманите и те са хора, а удоволствието да запалиш нещо, не е психическо заболяване, а просто задоволяване на желанието да усетиш, че си жив.

Та явно и било доста интересно в Катуница, макар че очакванията ми бяха по-големи. Размирици от този тип ще стават все по-често, поради насъбралата се гноясала нетърпимост на българина към отношението на цялата държавност и Европа спрямо циганите.

Какво е отношението ли? Елементарно - дръж хората тъпи и зависими от теб, за да може на изборите да гласуват за теб. Който държи цигани като гласоподаватели, той има шанс да влезе в парламента, да стане президент или просто да е на ръководен пост във властта.
И как един циганин ще има желание да се обучава, да създава или просто да се развива, когато социалните помощи, които получава са достатъчни, за да съществува по начина, по който клана му е съществувал от векове.



Няма коментари:

Публикуване на коментар