22 февруари 2010

Фото: Тодоровден Конна База Виница Варна

конна база ВиницаПобедителят сред професионалистите
CC 02/2010 /снимка: Андрей Русев/

Тази година за първи път присъствах на конно състезание по случай Тодоровден. Беше организирано в конната база в кв. Виница във Варна - само бях чувал за тази база и беше приятно да знам и да видя, че е действаща. За първи път и снимах коне и жокеи в действие. За съжаление изобщо не се бях подготвил и не знаех как да снимам това събитие. Публикувам най-добрите ми попадения. Може би догодина ще има повече успешни кадри.
състезание с коне тодоровден12-годишния Волен Коев показва грамотата си за участие в турнира по прескачане на препятствия в категорията паркур за деца до 14 годишна възраст, който се проведе в конната база във варненския квартал Виница по случай Тодоровден. Волен участва с коня Кеш.
CC 02/2010 /снимка: Андрей Русев/

турнир коне варнаЛюбител-жокей успешно преминава препятствие с коня си.
CC 02/2010 /снимка: Андрей Русев/

Докато подбирах кадрите забелязах колко емоции изразяват лицата на жокеите преди и след преминаване на някое препятствие. Някои лица изразяваха страх, други смелост, трети разочарование. Имаше една млада жокейка, която на три пъти не успя да прескочи с коня си едно препятствие и на лицето й беше описано едно такова състояние, че направо да я съжалиш.

конна база край ВарнаЕдин от жокеите се здрависва за успешното си участие в тазгодишния паркур проведен в конната база във Виница по случай Тодоровден.
CC 02/2010 /снимка: Андрей Русев/

В интернет няма много информация за конните бази в България и в частност във Варна, а ако намерите такава не се знае колко е актуална. Въпреки, че конния спорт е елитен също толкова, колкото е голф играта, инвестициите в този спорт в България мисля, че са минимални - или поне тези във Варна. А българските традиции в коневъдството са от векове - и със сигурност бихме могли да имаме добри жокеи и отлични породи коне, но явно там където има повече суета и снобария, а именно в голфа, то там винаги ще има развитие. Защото просто да си част от коня не е за всеки. Най-малкото трябва да имаш нещо повече от орган, наречен сърце.


12 коментара:

  1. Страхотни снимки.Аз тренирам езда и знам колко е трудно да се снима кон в движение.Аз също бях на състезанието и направих много снимки,но наистина твойте са страхотни.

    ОтговорИзтриване
  2. мерси за думите! постарал съм се, но може още и още!

    ОтговорИзтриване
  3. ихааааа на последната снимка съм аз... а може ли да се видят и други снимки?

    ОтговорИзтриване
  4. другите снимки може да се видят, но само тези, които стават за гледане :) свържи се някак си с мен и ще ти изпратя някой друг твой кадър - малко наизуст пиша сега, че не се сещам имаш ли или нямаш, ама ще погледна :)

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасни снимки поздравления :) и аз бях на състезанието но не скачах само помагах наистина се получи много хубаво :) ако има други снимки много ще сърадвам да ги видя :)

    ОтговорИзтриване
  7. да знаете, не е много полезно да си оставяте имейла ей така в интернет пространството, има програми, които ще го "прихванат" и после да не се учудвате защо има толкова много спам по света - записах пощата и нарочно изтрих коментара!

    ОтговорИзтриване
  8. добре :-) мерси че каза :-)

    ОтговорИзтриване
  9. Аз съм един от организаторите на турниритена конната база.Ще се радвам да се запознаем.Тел. 0887-35-65-58

    ОтговорИзтриване
  10. na todorov den bqx i v vinica i v ekoparka i na dvete mesta organizacqta beshe na nivo, bravo za snimkite

    ОтговорИзтриване
  11. Ще ни зарадвате ли и през тази година със снимки от Тодоровден?

    ОтговорИзтриване
  12. zdravejte
    trjabva mi telefonnia nomer na konna basa viniza dovarna balgaria
    vasko tel. o52-361881 0889 035505

    ОтговорИзтриване