31 март 2006

Monkey Shoulder Triple Malt Scotch Whisky

Тези дни случайно влязох в сайта на едно ново уиски Monkey Shoulder, което наскоро е пуснато от компанията Grant's. Самото уиски на вид и като идея много ме впечатли и се надявам скоро да се появи и в България. Ето кликни ТУК или върху снимката и ще видиш сайта му.

Още в самото начало музиката и входящият въпрос на сайта ще ти грабне вниманието.
"Do you remember the days when everyone had a Walkman rather than an ipod?"

Всъщност това е просто въпрос, с който да се оприличиш на възраст над 18 години и да можеш да продължиш в сайта, яко нали?

Самата атмосфера на сайта на Monkey Shoulder плюс желанието да пробваш ново питие наистина би могло да те впечатли. Това уиски в момента се предлага само от трима дистрибутори на територията на Великобритания и Шотландия с цел да се фокусира вниманието и по този начин да привлече търсенето му на други места, където уискито все още не се предлага.

Ако съм разбрал правилно уискито се предлага само в баровете, поне за сега.
По етикет изглежда, че е малцово уиски, но като израз Triple Malt Scotch Whisky не е признато от Scotch Whisky Association, така че всъщност това си е бленд-уиски, но просто под друго име, незнам, най-вероятно с идеята, че пиеш малцово уиски, а то да си е блендирано. Това е доста объркващо и сигурно ще се подмени, иначе можеш да си помислиш, че Single Malt е по-долу от Triple Malt.

А наименованието на уискито идва от миналото, когато работниците ръчно са обработвали и обръщали малцовия ечемик с помоща на дървени лопати. "Рамото на Маймуната" е било прякор на работник, който временно се е наранил по време на обръщане на ечемика, вероятно някакво изкривяване.

И така в чест на трудоемката работа се е създало това уиски, да се надяваме, че е по-добро на вкус от самата му идея и маркетингова кампания и че скоро ще го пробваме и тука в България.

А девизът му е: "Monkey Shoulder - не чак толкова оригинално, колкото повече от оригинално!"


3 коментара:

  1. появи се, на много добра цена в магазин Vinello го забелязах вчера. определено ще се върна за бутилка :-)

    ОтговорИзтриване
  2. ho ho ho cql ka6on imam
    mnogo e dobro meko pivko opredeleno si zaslujava 42 ta leva broikata

    ОтговорИзтриване
  3. НЕ е лошо. Никак даже. Загледах се в duty free-то на молдовско-румънската граница. 19,60 евро за литрова бутилка пък е направо без пари.

    ОтговорИзтриване