25 януари 2011

Laurel J-790 II безработна банкнотоброячна машина

Най-доброто сред банкнотоброячните машини - Laurel J-790 II

През 2009г. настъпиха тежки време за икономиката на България, които продължават и до ден днешен. В някои сфери на бизнеса приходите в брой намаляха значително до такава степен, че техническите средства улесняващи работата на касиерите се превърнаха в прахосъбирачки.

Такава машина е и банкнотоброячната. Навярно единствено в големи предприятия, които редовно изплащат заплатите на служителите си, както и в банки и валутни бюра, тези машини все още са полезни за собствениците им.

Но не и тази, за която искам да Ви разкажа. Закупена през лятото на 2008г. от Обединен банков сервиз ООД, едва няколко месеца преди Световната икономическа криза да се развихри и над България, банкнотоброячната машина Laurel J-790 II-R, не успя да превърти достатъчно банкноти, така че да не се налага сега да пиша тези редове.

Запазена до неузнаваемост, дете-чудо на японската компания Laurel Bank Machines Co. Ltd, но отгледана в Корея, нашата героиня в този скромен разказ се предлага за продажба за сумата от ...тук идва момента да спретнем един пазарлък какъвто един японец няма и да иска да види на Капалъ Чарши...

Нека все пак да разкажа за нейните възможности:
Laurel J-790 тежи 6,5кг., което не е малко, но не и много. Компактна е, и сравнително тиха.
Позволява броене при скорост от 850 банкноти в минута, 1250 и дори 1500 банкноти. Представете си при максималната скорост за един час колко много пари може да изброи! :) Ехх, мечти!

Има няколко нива на откриване на двойни банкноти
- ниво за броене на тънки и светли банкноти
- ниво за броене на средно дебели и замърсени банкноти
- ниво за броене на много замърсени банкноти, или с една дума - перфектна за мръсни пари

Ако вътре в пачката има половин банкнота, а другата половина е останала някъде за гаранция,то машината веднага ще отчете това.

Може да изберете автоматичен или ръчен старт на броенето, като се задава определен брой банкноти за броене. Съществува възможност за натрупване на няколко последователни партиди отброени банкноти (100,200,300 и т.н.)

Laurel J-790 е машина с характер. И тя обича да ви контролира. Като всичко женско на този свят. Осъществява контрол веднъж по дължина на банкнотата, и втори път по ширина като за база за сравнение използват размерите на първата банкнота в пачката.

Laurel J-790 обича да контролира и сред черна светлина - контрол за детекция на фалшиви банкноти чрез UV детектор, който може да се активира в три режима на UV защита - висока, средна и ниска.

Вероятността някой да ви преметне става невъзможна когато активирате и AMG магнитния контрол и IR инфрачервения контрол, които спомагат за сигурното преброяване на евро и доларови банкноти.

Laurel J-790 II е програмирана в три фабрични режима - да брои евробанкноти, броене на долари и броене на левове или друга валута.

За различните цели може да я свържете и с друго устройство посредством RS-232С серийна интерфейсна връзка.

Може да закупите тази машина отвсякъде, но цената в магазина е все още тази, която беше през 2008г.
Машината се намира във Варна. Задължен съм да Ви съобщя, че е и извънгаранционна. За обслужване трябва да се обръщате към Обединен банков сервиз ООД.

Оставам на разположение за оферти. Моля пишете на този имейл:
mailonpix.com

А сега дългоочакваните кадри! При поискване може да се направят още снимки, а когато случайно ми попадне пачка с банкноти мога да заснема и видеоклип как машината работи безотказно като малка гейша! :)

Laurel J-790 II-R макро кадър

Laurel J-790 II-R снимка от птичи поглед

Laurel J-790 II-R снимка отдясно

Laurel J-790 II-R отляво

Laurel J-790 II-R снимка отгоре

Laurel J-790 II-R снимка отзад


3 коментара:

  1. 2200 лева... уау!
    А за 200 лева да препоръчате някаква?

    ОтговорИзтриване
  2. Когато търсихме да си закупим банкнотоброячна машина дори и не съм попадал на цени около 200-300 лева, мисля, че най-евтиното, което приличаше на машина за броене на пари беше около 1000 лв. Доколкото знам дори и рециклирана, демек използвана поне 5 години и отремонтирана със сменени основни работещи части, то една добра машина няма да струва по-малко от 700 лв. Все пак защо на някой ще му трябва банкнотоброячна машина - те не са само за броене, но и проверка да не са фалшиви. А това е най-важното!

    ОтговорИзтриване
  3. Аз лично съм много доволна от тази марка машини.

    ОтговорИзтриване