01 септември 2006

"При монахините"

Вчера с колежките ми решихме всички заедно да излезем да хапнем и да оставим шефа да си яде пицата сам в офиса.
Най-близкото ресторантче беше "При монахините" или бившия "Параклиса", който се намира близо до Военноморския музей във Варна срещу корабчето Дръзки.
Някакви германци се бяха настанили на една голяма маса, и аз с гръм и трясък с бодра крачка и ужасно неофициален вид влязох първи в залата с масите.
Абе постна работа, можеше и подобре да изглежда ресторантчето, една сервитьорка облечена в монахински дрехи? ни поднесе тежки менюта с още по-тежки цени отвътре.
Най-евтиното беше бобена чорба за 2 лева, но аз си избрах Вълча салата за 4 лв. Обаче после разбрах, че имали и пилешка супа и си поръчах лесно приемаща храна (заради пиърсинга), ама не питах за кви пари. Одраха ми кожичката за пилешката супа, направена от нещо като Galina Blanca и нарязано пилешко филе...пресолена...като цената й - 3.50 лв.
Добре, че бирата беше с нормална надценка.
Предложиха ни и хлебно геврече, със шарена сол и хайвер тарама в две отделни малки панички...всъщност едно такова ни дадоха безплатно, а за всяко друго ни искаха по 3,50лв. за геврек от 30 ст.? Хаха!

Едната ми колежка си взе "миш-маш" и сега все още вие от болка в стомаха, явно яйцето в гозбата се е било прее%$ло! Горката.

Не ходете в този ресторант!!!! Моля ви! Не си струва!
Много алчни са тези монахини, ей!


7 коментара:

  1. намерих този ресторант съвсем случайно и останах много доволна. Цените не бяха много високи, за обслужването и страхотната храна, никакви забележки. Не знам защо се е получило така при теб, но сега празнуваме всяко семейно събитие там.

    ОтговорИзтриване
  2. ами 3,50 лв. за пилешка супа и ако това не е висока цена - браво ще ти кажа, и аз искам да се возя в Mercedes като твоя! :P и незнам как празнувате семейните събития там, ако едни 200 лева не отиват за сметката!

    добре ве, който не вярва - да ходи се набутва там!

    ОтговорИзтриване
  3. Ей пич,я кажи според цените сега дали ще са три пъти по-високи отпреди,защото мислех да заведа приятелката си там на вечеря,но нещо ме разубеди.Btw гледам ,че Параклиса явно си функционира,но преместен на нов адрес.Много исках да сменим мястото,а да не ходим все в "Годзила" примерно,но не искам и да оставя 2-3 пъти повече пари.Направо да си кажа,мога да дам не повече от 25 лв.,изобщо струва ли си да се разкарваме до там и после да решим да си ходим,никъде няма информация за цени или нещо такова в интернет,а като гледам и че собственичката била написала книга ... Ако имаш по-добре предложение,ще се радвам ако споделиш. :)
    Благодаря много!

    ОтговорИзтриване
  4. Is it better than Paraklisa? Idle curiosity as I was planning to eat there tonight...

    ОтговорИзтриване
  5. I az nz,zashto zvuchish tolkova razocharovan i pluesh po adres na tzoi restorant,tai kato i az go poseshtavam ot vreme na vreme i sam dovolna kakto ot vkusnata hrana,taka i ot obslujvaneto. Shto pileshka supa i mish-mash sam izqla,no sam nqmala nikakvi koremni bolejki. Restorantat e mn dobar spored men.
    P.S.I kato klient i na drugi zavedeniq cenite ne sa chak tolkova visoki, a i vsqka mandja si struva.

    ОтговорИзтриване
  6. сигурно за период от две години много неща са се променили, онова ми мнение беше за тогава - но от тогава до сега не съм стъпвал там, а и едва ли ще отида отново - то човек веднъж се полъгва - а пък вече има много по-яки заведения! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Това беше любимият ни ресторант,една от причините да избираме Варна-вкусни местни манджи,супер порции на приемливи цени,възможнпст да поръчваш и по половин порция,богато меню,страхотно обслужване...С времето нещата се промениха-половинките изчезнаха,порциите намаляха,персонала изгуби чара си...Тази година,обаче,се разочаровахме още повече-менюто е значително съкратено,обслужването занемарено,храната приготвена вкусно,но вече не и уникална,а силно комерсиализирана,днешните цели порции са някогашните половини,но не и като цени.За съжаление,установихме,че това е просто един от многото ресторанти във Варна и в него вече няма нищо уникално...

    ОтговорИзтриване